Henna mönster

As salam alaykom/Hejsan



Ibland vill flicka A göra hennamönster och jag försöker vara lite kreativ. Dock inte så enkelt alla gånger. Denna gång blev jag faktiskt riktigt nöjd al hamdolillah. Jag fyller henna smeten i en spruta och sprutar ut mönster efter bilder i en bok eller från bilder på nätet.
Sedan är det bara för flicka A att sitta still tills hennan torkar och ramlar av. Istället för att tvätta bort hennan så skrapar man bara lite och så ska man smörja händerna/armarna med citronsaft så ska mönstret bli mörkare.

As salam alaykom
UmmMohamed

Mat under november-december

As salam alaykom/Hejsan

Länge sedan sist, men så blir det ibland när livet springer iväg med en. Här är lite matbilder på vad vi har ätit under de sista månaderna på förra året.


Kikärtsgryta med friterad blomkål.

Fruktsallad i vaniljyoghurt. Smarrig , nyttigt och gott.

Linsgryta med lite grön dekoration på. Barnen sa direkt "vad är det för grönt, det vill jag inte ha".



Couscousgryta med kött.



Ärtgryta med pommesfrites på och långt bröd.

Fin rissallad med tonfisk, tomat,rödlök, dressing med olja, salt och vinäger. Dekorerad med kokt ägg, salladsblad och svarta oliver.

Stor bakdag:

Två sorters pizza. En med tonfisk, tomatsås och ost. Och denna med tonfisk, majs, tomatsås och ost. Trodde inte på majs på pizzan men flicka A ville ha det så vi gjorde det, och det blev gott mashaAllah.

Pizza snurror. Andra gången jag gjorde det och denna gång jäste de bra och blev goda. Men lite trögare tomatsås nästa gång får det bli inshaAllah.

Matmuffins har jag länge velat göra. Hittade recept på dessa i kokboken. Det var med majs och ost i. Lite för lite smak tyckte familjen, men jag gillade dem ändå och åt upp allihop på några dagar.

Piroger med starkfyllning (en rest från dagen innan).
Jag blev bjuden på bröllop till familjen till en av flicka As kompisar.  
Här i Bechar firar man bröllop i flera dagar. Denna dag bjuder de bara kvinnor (det var dagen efter de hade gift sig). De bjöd på couscous och sallad och sedan bjuds kvinnorna upp på taket där ett stort tält var uppställt (till skydd för insyn) och där spelade de musik och så skulle den nygifta kvinnan komma dit och visa upp sig och sina fina kläder. Pga musiken så gick jag efter maten. Varje gäst fick med sig en fin ask med kakor och lite jordnötter i. Jag tycker om dessa små söta kartonger så nu har jag två här hemma.


Till fikat bakade jag en socker kaka som blev lite tigerandig och på det gjorde jag mönster av florsocker.

Siffa - couscous med russin som serveras med socker, kanel, kokt ägg och mjölk. De äldre barnen och mannen gillar det men inte jag och lilla K.

Vi har hittat en affär som säljer fina hamburgebröd. Så ibland festar vi till med hamburgare (som jag fortfarande gör själv), pommesfrites och på min tallrik stark sås.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

RSS 2.0