Pussel2

As salam alaykom/Hejsan

Jag glömde detta pussel, men när jag såg det på bild så kände jag att jag måste lägga in det. det är ett fint träpussel om årstiderna. Man kan ha det att bara pussla med, ett träd i taget eller flera beroende av barnets ålder eller så kan man prata om årstiderna och titta hur det ser ut på trädet och runt omkring.

Mitt pussel har jag haft i flera år (trots fyra barn) och det är nästan som nytt. Väl värt sitt pris med andra ord.

http://guestshop.lekolar.se/webshop/se_guest/Enterprise%20Portal/EPCSSItemDescription.aspx?WP=W57&WTID=175&WREC=84555&WKEY=%5b65534%3a84555%5d

Sedan har jag andra knoppussel med fordon, siffror och frukter. Jag har några pussel till de äldre barnen då jag har gjort tipex på dem. Jag har även ett pussel med en tidslinje om Profeterna. det är ett golvpussel i kartong.
http://ummmohamed.blogg.se/2010/august/learningrootscom.html

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Pussel

As salam alaykom/Hejsan

Jag har alltid älskat att pussla. Jag och min pappa brukade lägga stora och då menar jag stora pussel när jag var yngre. 1000, 2000 eller kanske 3000 bitar. Jag tycker att det är utvecklande för hjärnan med pussel, finmotorikträning och roligt när man gör det tillsammans och så växer det fram något.

Det är dock svårt att hitta "halal"pussel till de lite äldre barnen, alltså pussel utan bilder på människor eller djur. Jag har dock köpt in dessa pussel, från brio.

        
De två första pusslen är stora träpussel som man lägger på golvet. De har 24 bitar. De andra två är knopppussel där man kan se innuti frukten eller grönsaken när man lyfter på biten.

Jag hittade bilderna på denna sida där det fanns fler av knoppusslen. skulle gärna vilja ha dem också. Barnet pusslar och tränar finmotorik och öga hand, logik - tittar var de kan sitta och sedan är det något att prata om. man skulle kunna använda dem i ett tema där barnet ska passa ihop bit och frukt i verkligheten och sedan smaka, lukt och känna på frukten.
http://www.hemminghealthcare.co.uk/education/nutrition/lift-look-puzzles/prod_204.html

As salam alaykom/hejdå
UmmMohamed

Natur

As salam alaykom/Hejsan

När man bor här i Bechar och jämför det med Stockholm och Sverige så är NATUREN något som jag saknar och skiftningarna mellan de olika årstiderna. Kommer man hit så tror man att det bara är sand, sand och åter sand och så någon liten palm. Men jag har hittat växtlighet här med, naturligtvis. Det märks också stor skillnad när det har regnat då ändras färgerna här och marken liksom suger upp allt blött. Då förstår man att det måste finnas en Skapare som har gjort allt detta. Tittar man runt i naturen och ser alla små detaljer och hur blommor kan se lika ut men tittar på när så är de olika.


En tisel.

Ett träd i Fendi.


Gula små blommor, ser nästan ut som tussilago på långt håll.


De här ser ut som hundkex men är mycket lägre.

Dessa gillar jag. Rosa fina blommor.


Detta är taget när vi är på väg mot Mostaganem.

Så visst finns det natur även här.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Barn i köket

As salam alaykom/Hejsan

Man pratar ofta om finmotorik och grovmotorik när det gäller barn och hur viktigt det är att träna dessa. Jag låter gärna mina barn hjälpa mig i köket med olika saker så att jag vet var jag har dem, de har roligt och känner sig behövda och så tränar de sin finmotorik utan att veta om det, lol. Det är den träningen som jag tycker är den bästa - när barnen har roligt men samtidigt tränar/lär sig något.

Vad gör då mina barn i köket? Allt från skalning av morötter och potatis, sprätta ärtor, bakar och diskar.


Stora flickan delar ägg till pannkaksbak.


Yngste sonen skalar morötter.


och här skär han tomaterna till salladen. Detta sker med övervakning av mig.


Här vispar äldsta dottern. Hon bakar en kaka under överseende av mamma.


Yngste sonen kavlar ut pizzadegen.


Och här fyller han pizzan med tonfisk och champinjoner.


Här diskar den äldste dotter efter sitt kakbak.


Här hjälper den yngsta dotter till att dela bönor till grytan.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Ramadan: tilltugg

As salam alaykom/Hejsan

                                               

Här har jag gjort en egen potatissallad. Jag kokade potatis och morötter med skal. Jag kokade ärtor försig. Sedan skalade jag morötterna och potatisen och skar dem i mindre bitar. Jag blandade en del vinäger, en del olja och salt och hällde det i en bunke. I denna bunke lade jag sedan potatisen, morötterna, ärtorna och rödlök skuren i små bitar. Jag lät salladen stå i kylskåpet ett tag för att den skulle dra till sig vinigrätten. Lade upp salladen och dekorerade med kokt ägg skivad.

           

En enkel tomatsallad. Blanda en del vinäger, en del olja och så salt. Häll i en djuptallrik eller skål. Dela tomater och röd lök och lägg i.

                                 

Paj är alltid gott. Denna paj är gjord i en kakform.
Paj 24 cm i diameter
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten

Lägg mjöl i en bunke och lägg i smöret. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en form och låt vila i kylskåpet 15-30 minuter.
Förgrädda skalet mitt i ugnen i ca 10 min, 200 grader.
Jag har lagt skivade tomater och strimlad paprika (i form av hjärtan) på skalet och sedan hällt över 3 dl mjölk blandat med 3 ägg, salt och peppar.
Grädda pajen mitt i ugnen 35-40 minuter.

                                        

Piroger
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
2 msk olja
½ tsk salt
6-7 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg.

Finfördela jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen läser sig. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa ca 1 timme.

När jag tar upp degen på mjölat bakbord så kavlar jag ut den och sedan trycker jag ut runda formar. Själv använde jag ett lock första gången och skar ut med en kniv men sedan kom jag på att jag kan använda denna kakform (den mindre runda cirkel) från IKEA
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80133039 och det vart mycket enklare.

Första gången jag gjorde piroger denna Ramadan använde jag mig av en köttfärsröra och andra gången en stark paprikaröra. Lägg röran på degcirkeln och sedan trycker man ihop den. Antingen lägger man ihop den som en halvcirkel och naggar kanterna med en gaffel eller som jag gjort här att man "skrynklar ihop" degen upp på pirogen. Man måste trycka till lite så att kanterna inte går upp. Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Sedan in i ugnen 225 grader 10-15 minuter.

Köttfärsröra:
hackad lök
köttfärd
olja
salt
peppar
socker
timjan
tomatpure
lite vatten

Bryn lök och köttfärs i oljan. Lägg i salt, peppar, socker, timjan, tomatpuren och rör runt. Tillsätt vattnet och låt koka ihop till en röra.

Paprikaröra
paprika
chilipeppar, grön
lök
olja
salt
peppar
honung
tomatpure
vatten

Hacka paprika, chilipeppar och lök och bryn i olja så att de blir mjuka. Lägg i salt, peppar, honung och tomatpure och rör runt. Tillsätt vatten och låt koka ihop till en röra.


Det var allt för denna gång.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Ramadan

As salam alaykom/Hejsan

Nu har mer än hälften av fastemånaden Ramadan passerat. Tiden går så fort, alldeles för fort.

Det är sunnah (det som Profeten Muhammed salla Allahu alayhi wa salam gjorde) att bryta fastan med dadlar. Att när man hör böneutroparen i moskén kalla till magrebbönen att då säga dua'a och äta en dadel eller tre. Här i Algeriet är det tradition att dricka mjölk, eller mjölk blandat med filmjölk när man äter dadlarna.

                                 

Efter dadlarna så brukar de flesta muslimer äta soppa. Här i Bechar äter man soppa med något tilltugg och sedan fikar man med te och kakor. Efter det ber man isha och taraweeh (nattbönen i Ramadan) och efter det äter man "kvällsmaten" som ofta består av köttgryta med tilltugg. Sedan sover man eller är uppe och innan fajr äter man suhoor som ofta är "siffa" (couscous med russin, socker, kanel, kokt ägg och mjölk).

Tänkte lägga in bilder på vad jag har lagat hemma och lägga med receptet ifall någon annan skulle vilja laga det.

 (Datumet är fel)
Min svärmors soppa.

 (Datumet är fel)

Detta är "min" soppa. Jag hittade ett recept i en marokansk kokbok. Jag tycker väldigt mycket om denna soppa och kan äta den varje dag under Ramadans 29 eller 30 dagar.

Harira
6 port
2 msk olivolja
225 g magert lammkött, i tärningar
1 hackad lök
115 g kikärtor, blötlagda över natten och avhällda
1½ liter vatten
115 g röda linser
salt och peppar
400 g skalade, urkärnade och hackade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk mald kanel
1 urkärnad och hackad röd paprika
50 g vermicelli
en knippe hackade korianderblad
citronklyfta att servera till soppan.

Hetta upp oljan i en stor traktörpanna och fräs lammet på låg värme tills köttet är brynt runtom. Tillsätt löken och fräs på låg värme tills den är mjuk. Häll i kikärtorna samt vattnet och låt koka upp. Lägg på locket och låt sjuda i en timme eller tills kikärtorna är nästan färdiga.
Tillsätt linserna, tomaterna, tomatpurén, kanelen samt den röda paprikan och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt vermicellin, koka upp och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills verrmicellin och linserna är klara. Rör ner korianderbladen samt salt och peppar. Servera med citronkyltor.

När man har kokat soppan någon gång kan man ändra lite i receptet. Själv använder jag inte röda linser utan gröna. Jag river mina tomater också för att det är jobbigt att koka dem och skala dem. Denna soppa blir ganska tjock så jag brukar tillsätta mer vatten än vad det står men det ska vara en stadig soppa eftersom man har fastat hela dagen.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Mostaganem

As salam alaykom/Hejsan

I juli åkte jag och min familj till Mostaganem http://en.wikipedia.org/wiki/Mostaganem, en stad vid kusten, på semester. Vi lånade en fyra i ett ställe som hette Salamander.

Barnen åkte och badade vid stranden varje dag. Jag åkte också med och badade en gång och så satt jag på stranden de andra. Man blir så sandig när man badar med kläder så huu. Mellan Mostaganem och Oran så finns det en strand som är delad på två av en stor klippa. På ena sidan badar endast män och barn och på den andra badar kvinnor och en del familjer. Det var roligt att bada med barnen och leka i vattnet. De var stora vågor som kom och jag försökte lära barnen att flyta i vattnet. De tyckte att det var svårt.

Här är några bilder på de stora vågorna och stranden.


Så här såg husen ut i Salamander.



Här sitter min yngsta dotter och leker i sanden. Hon älskar att bada men hemma
i en stor balja. Hon tyckte inte om att bada i havet inte. Men att leka i
sanden med hinkar och spade det var roligt. Här kommer pojke A upp från havet.

En dag så åkte vi till en lekpark och lekte. Vi åkte runt staden och tittade. Den är väldigt vacker och väldigt grön och städad mashaAllah.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Fendi

As salam alaykom/Hejsan

I april (är lite sen att lägga in saker här) åkte vår familj med några ur min mans övriga familj till Fendi, en oas ca 70 km från Bechar.

Där tog vi dessa fina bilder:






När vi var där badade barnen i det smutsiga vattnet, vi gick och tittade på all natur. Och så lagades det köttgryta och te på öppen eld. En trevlig stund i naturen. Och det var så TYST, till skillnad från de flesta andra ställen här.

Jag vilade i skuggan av ett träd, löste korsord och plockade alldeles för många fina, lena stenar med barnen.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Aisha dolls

As salam alaykom/Hejsan

När jag fick min första dotter så hade jag stora problem men detta med dockor. Jag ville gärna köpa dockor till henne men jag ville att de skulle vara halal (tillåtna). Jag hittade en syster som virkade dockor och jag köpte en hel familj. Sedan så fick jag se dessa dockor. Då jag köpte dem så fanns endast flickorna så jag köpte en av varje "färg" och jag är nöjd med dem.

http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=8442&grp=445886



Nu finns det även pojkar att köpa. Ser att på sidan kan man även köpa kläder till dockorna, hijaber och en lila bönematta, precis en sådan som min äldsta dotter har. Väldigt gulligt. Det finns även dockor för bebisarna.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Salafibookstore.com

As salam alaykom/Hejsan

http://www.salafibookstore.com/sbs/

Här är en annan bra sida som har en hel del böcker. Har köpt många av mina egna islamiska böcker här. Den är baserad i England och det brukar gå ganska snabbt att få böckerna.

De böckerna som jag har köpt till barnen är:
The Story of Muhammad in Makkah
The Story of Muhammad in Madinah
Prayers for Muslim Children
Our Precious Sprouts, Islamic Regulations for Newborns
Detta är en vuxen bok om hur man välkomnar ett muslimskt barn till världen. Men man skulle kunna använda den i arbete med lite äldre barn. I boken finns allt med bevis från Koranen och sunnah. Så den vuxne kan använda den som ett uppslagsverk.
My Dua Book
My Prayer Book
My Wudu Book
Aishah bint Abi Bakr
Denna bok är endast text, men jag vill använda den för att belysa starka och "duktiga" kvinnor i Islam. Kvinnor för oss muslimer att se upp till.
Etiquette of Eating and Drinking
hela denna serie, vilket är 15 böcker. Dessa böcker är om olika sahaba, ganska långa och mycket text. Jag tänkte ha dem när barnen blir lite äldre. Man kan arbeta med en sahaba åt gången. Man kan använda dem som träning i engelska: läsning, översättning, skriva av text, fråga på texten osv. En del av böckerna finns översatta på www.islamforbarn.se
The Golden Series of the Prophet's Companions

De flesta av dessa böcker kan man köpa på andra sidor också. Många böcker kommer från Darusalam. Denna sida kommer dock inte med så många nya barnböcker. Dock ser jag nu att det är en ny serie med böcker som jag inte har sett på sidan innan. Islamic Studies Grade 1 (Year 2, Ages 6-7) (2 Student books & 2 Activity books)

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Learningroots.com

As salam alaykom/Hejsan

Jag har älskat böcker och läsning sedan jag gick i mellanstadiet. Min dröm (när jag var liten) var att ha ett bibliotek hemma. Ett helt rum fullt med böcker. Jag läste alla möjliga böcker. När jag var på ett sommarläger som liten så blev jag utsedd till "veckans bokmal" för jag gick alltid runt med en bok i handen.

Jag jag började arbeta och hade pengar så började jag köpa in böcker. Det var pysselböcker, skapande böcker och barnböcker av olika slag. När jag sedan konverterade till Islam så ville jag hitta islamiska barnböcker på svenska. Detta var inte lätt, när jag hittade några på arabiska så var det ofta dålig kvalite på böckerna. Sedan träffade jag en syster som köpte in barnböcker via nätet och då öppnades en helt ny bokvärld för mig. Tänkte att jag här skulle dela med mig av sidor och material (böcker eller annat) som jag har köpt så kan ni som inte redan har hittat sidorna finna dem och utöka ert bibliotek. Om man vill att ens barn ska lära sig läsa och skriva så är det alltid bra att omge sig av just det, texter, ord. Jag har alltid läst för mina barn även när de var bebisar. Jag gick till biblioteket och lånade kassar med böcker. Mina två äldsta barn läste när de var fyra år av sig själva.

Nå tillbaka till inköpen.

http://www.learningroots.com/lr/

PÅ denna sida har jag köpt

Dua'a kort                                              Kort med hadither                    Jättepussel om Profeterna.
                                                             om hur en bra muslim              Tidslinje.
                                                             ska vara.

till förskolan jag arbetade på köpte jag in detta pussel. Varje pussel är två bitar som handlar om motsattser.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Sandklipporna

As salam alaykom/Hejsan

Åker man åt andra hållet ut från Bechar så kommer man till sandklippor. Där var vi mer ensamma och det var skönt för mig, så att man kan lyfta på niqaben ett tag. Barnen hoppade från klipporna ner i sanden, letade snäckor och fina stenar och mamma fotograferade naturen runt omkring. Klipporna låg nära en uttorkade flodbädd som blommar upp så fort regnet kommer.




                                 
                                När man skriver klipporna så låter det jättehögt men det var inte så
                                högt och barnen hoppade där det bara var en liten höjd.

                                
                                Ganska fina bilder måste jag säga, för att komma från min kamera. Jag
                                fotograferar mest för att det är kul och ha som minne.

                                    As salam alaykom/Hejdå
                                     UmmMohamed

Sanddynorna

As salam alaykom/Hejsan

Eftersom Bechar ligger i början Sahra öknen så har vi väldigt mycket sand. Ett nöje här är att åka till sanddynorna och låta barnen leka i sanden och ta med sig något att äta. Ibland eldar de och kokar te eller grillar. Vi brukar dock göra de enkelt för oss och köpa något färdiglagat eller bröd, ost och dricka. Lite svårt med grillning när det ska passas fyra barn.


                          
                             Härlig höjd på dynorna. Barnen brukar rulla nerför och ja bli alldeles
                             sandiga. Ingen lek för nyduschade barn.

                          
                           Barnen provade att åka på en dyna nerför men det gick inget bra. Så
                           då kastade de en boll och så skulle de dyka efter den alla tre.
                           För mig är det bara svårt att komma uppför dynorna, lol. Med alla mina
                           kläder och så brukar man inte vara ensam där, speciellt om man åker
                           dit på helgen (fredag-lördag).

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Ingelaslekstuga

As salam alayki/Hejsan


http://www.ingelaslekstuga.se/Barnmeny/barnmeny.htm

Detta är en av de bästa sidor på svenska tycker jag. Jag har använt den enormt mycket i mitt arbete på en förskola och även som mamma. Hon uppdaterar också sidan ofta, vilket är ett stort plus eftersom man då ofta kan hitta nya idéer till sitt arbete som pedagog. hon länkar också till många andra bra sidor.

Så här skriver Ingela själv om sidan:

Jag heter Ingela, är mamma till fem barn i åldrarna 5-20 år, och förskollärare på en
småbarnsavdelning. Alla mina barn har/har haft verbal dyspraxi. Verbal dyspraxi
innebär en störning av artikulationsförmågan, man har alltså uttalssvårigheter.

Här kan du läsa om verbal dyspraxi och språkstörning, och få
tips om lekar, spel, sånger, sagor och böcker som passar alla barn.
Under länkarna till Årstider, Högtider och Tema hittar du
sånger, rim, boktips, pyssel och annat relaterat till ämnet.

As salam alayki/Hejdå
UmmMohamed


Skapligtenkelt

As salam alaykom/Hejsan

www.skapligtenkelt.se är en väldigt användbar sida. Jag har hämtat många idéer och fått mycket insperation från sidan genom tiderna.

Så här skriver hon själv om sin sida:
Hej och välkomna till Skapligt Enkelt. Här kan du få tips och idéer till pyssel som man kan göra hemma, eller i barngrupper. Som namnet säger är tipsen skapligt enkla. Just nu finns här över 700 pysseltips - vissa saker är lättare, andra lite svårare

Besök den gärna.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

MontessoriMom

As salam alaykom/Hejsan

Här är en sida som har VÄLDIGT mycket som man kan skriva ut. Jag tycker själv dock att sidan är ganska rörig och man "kommer lätt bort" på sidan.

http://www.montessorimom.com/montessori-free-printouts-downloads/

Själv har jag skrivit ut:

Kort till rosa tornet
sandpappersbokstäver
rörliga bokstäver


Vill skriva ut
three part cards for longitude and latitude.
kort om vulkaner

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

MontessoriMaterials.org

As salam alaykom/hejsan

Denna sida har en hel del att erbjuda som är gratis. Bara att skriva ut och annat som är till salu men som man kan göra själv när man ser hur det kan se ut. Det är medlemmarna själva som gjort materalet så det är inte alltid "super proffsigt".

http://www.montessorimaterials.org/

Själv har jag skrivit ut en del som handlar om geografi - land och vattenformer, jordklotetslager. Ska fortsätta att skriva ut puzzel maps.

Sedan tittade jag på hur de hade gjort sitt material om USA olika stater och funderar på att göra ett liknande med de svenska landskapen.

As salam alaykom/Hejsan
UmmMohamed

Montessori

As salam alaykom/Hejsan

Jag är inte utbildad Montessorilärare/pedagog men när förskolan som jag arbetade på i Sverige valde att inrikta sig på denna pedagogiken så köpte jag en del böcker (som jag hade fått rekommenderat) och försökte sätta mig in i det hela.

Jag måste nog säga att det är mer fel på pedagogerna än pedagogiken, tyvärr.

Jag tänkte lägga in bilder på hur jag arbetar utifrån denna pedagogik, speciellt med min yngsta dotter (snart 3). Sedan kommer jag att lägga in länkar till sidor med gratis material eller tips och idéer. Det finns också flera systrar runt om i världen som använder sig av Montessoripedagogiken men att grunden är Islam, detta tycker jag är intressant. Detta vill jag själv titta närmare på och kanske inpererar det någon av er också.

Här kan du läsa mer om pedagogiken & Maria Montessori, hon som grundade den.
svenska
http://sv.wikipedia.org/wiki/Montessoripedagogik
http://sv.wikipedia.org/wiki/Maria_Montessori

engelska
http://en.wikipedia.org/wiki/Montessori
http://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Montessori

Här kan man se en del bilder på materiel som används
http://images.google.com/images?hl=sv&biw=1020&bih=558&tbs=isch%3A1&sa=1&q=montessori+material&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Jag ska dock skriva att jag inte är en Montessoripedagog, har bara läst böcker på egen hand och pratat med några pedagoger som går utbildningen, har gått eller arbetar utifrån den. Jag håller heller inte med om allt i den. För mig ligger Islam och tron på Allah i grunden när jag föröker "undervisa" sedan kan man använda sig av olika sätt att nå fram till barn. Och det är att hitta varje barns "sätt" som gör en till en bra pedagog. Vilket är något att sträva emot även om man är hemundervisare med sina egna barn.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Ramadan är här

As salam alaykom

                                                         As salam alaykom/Hejsan  Nu är Ramadan äntligen här. Alla muslimer runt om i världen ska fasta i en månad från soluppgång till solnedgång. Nu när jag befinner mig i ett muslimskt land al hamdoillah så är känslan verkligen annorlunda. Känslan är GEMENSKAP, här fastar alla. När man har bett magreb färdigt i mosken så är gatorna folktomma mashaAllah. Man hör imamerna be tarawehbönen högt från moskeerna. Ja det är speciellt, den känslan kan man aldrig få i ett icke muslimskt land.    As salam alaykom/Hejdå  UmmMohamed
Nu är Ramadan äntligen här. Alla muslimer runt om i världen ska fasta i en hel månadfrån soluppgång till solnedgång. Nu när jag befinner mig i ett muslimskt land al hamdolillah så är känslan verkligen annorlunda.  Känslan är GEMENSKAP, här fastar alla. När man har bett farädigt magreb-bönen i moskéerna så är gatorna folktomma mashaAllah. Alla är hemma och äter iftar tillsammans. Man hör imamerna  de olika moskéerna läsa taraweh bönen högt. Ja det är speciellt, den känslan får man aldrig i ett ickemuslimskt land.

As salam alaykom / hejdå
UmmMohamed

Islam.nu

As salam alaykom/Hejsan

Denna sida är en bra och informativ sida på svenska om Islam. Det finns flera olika intressanta föreläsningar som man kan lyssna på och artiklar som man kan läsa. Ibn Abbas Centret som driver sidan har också olika aktiviteter i Stockholms området.

http://www.islam.nu/v2/index.php

Väl värt ett besök för att öka sin kunskap om Islam inshaAllah.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Här ligger Bechar


Här är en karta med städer utsatta. Jag och min familj bor i staden Bechar som ligger nära den marokanska gränsen i västra delen av landet.

Karta över Algeriet


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0