Tiout och Ain Sefra, semester 2011

As salam alaykom/Hejsan

När vi var på väg tillbaka så stannade vi hos min mans släkt i Ain Sefra. En kväll åkte vi till Tiout. Det är en plats som ligger nära Ain Sefra och dit brukar folk åka när de vill åka på en kort utflykt. Först åkte vi till klipperna där och tittade på gamla väggmålningar. De ä väldigt gamla men har tyvärr blivit förstörda av ungdomar. Nu finns det en vakt där som vaktar dem.

Man kunde se elefanter (dessa finns inte kvar i Algeriet), hjortar och människor som jagade djuren.

Utsikten från berget/klipporna.

En till utsiktbild. En liten stad med palmer. Det är väldigt grönt och fint. Mellan Ain Sefra och Bechar brukar gradskillnaderna ligga på ca 6 grader och det är ganska mycket här. När vi sov på deras tak så frös vi. Det gör man inte i bechar på sommaren.

Bredvid klipporna fanns en liten lekplats. Lilla K lekte där medan de andra klättrade runt bland klipporna. Pojke A tappade sin sandal ner i ett hål och då var de tvugna att få upp den. Det blev som ett litet äventyr och al hamdolillah så kom sandalen upp igen.



Efter klipporna åkte vi till en liten oas.

Det är klippor med vatten, palmer runt och sanddynor utanför palmerna.



Här hade de en "skylt" som sa att man inte fick bada där. Barnen badade där dagen efter och det var precis här man kunde bada. Dock inte dyka.

Fler palmer och sanden i bakgrunden.







Här där vattnet ser fint ut kan man dock inte bada eftersom det är sankt. Barnen och deras pappas kusin provade djupet med pinnar och stenar. Det var djupt och pinnarna sjönk ner i sandbotten.

Vi stannade några dagar i Ain Sefra, barnen badade och hälsade på släktingar. Jag hälsade på en del av min mans släktingar och så gick jag och handlade saker. Jag köpte bland annat soppskålar till Ramadan soppan, servetter, krokar till köket.

Efter Ain Sefra så var det Bechar. Det tar bara drygt 3 timmar. Vi hade med oss min mans kusin och hennes son. Vi åkte till svärfar med familj och åt lunch.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0