Inlagd gurka
As salam alaykom/Hejsan

Jag har gjort denna lätta inlagda gurka flera gånger och den är riktigt god, har ingen annan att tillgå här. Ska göra en stor sats tänkte jag mig när det finns bra gurkor att tillgå här.
Receptet:
Skölj och skala 1 gurkan. Skiva den i tunna fina skivor, stör över lite salt och lägg skivorna i en djup tallrik med en annan tallrik som press. Låt stå minst ½ timme så drar saltet ut vätskan ur gurkan.
Häll av gurkspadet och lägg gurkskivorna i en skål. Häll lagen över den skivade gurkan och låt den stå i minst 1 timme innan den serveras.
Lag:
2 msk ättiksprit jag använder mig av vinäger istället och det går bra
2 msk socker
1 dl vatten
½ krm nymald vitpeppar
2 msk hackad persilja eller dill
Receptet är taget från Bonniers kokbok
Som sagt så ska jag försöka göra en stor sats på flera gurkor och ha i kylskåpet. Jag tycker det är gott på smörgås eller till köttgryta. Jag pratade med min mormor om rödbetor och ska inshaAllah försöka att lägga in det också. Måste hitta bra glasburkar bara.
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Jag har gjort denna lätta inlagda gurka flera gånger och den är riktigt god, har ingen annan att tillgå här. Ska göra en stor sats tänkte jag mig när det finns bra gurkor att tillgå här.
Receptet:
Skölj och skala 1 gurkan. Skiva den i tunna fina skivor, stör över lite salt och lägg skivorna i en djup tallrik med en annan tallrik som press. Låt stå minst ½ timme så drar saltet ut vätskan ur gurkan.
Häll av gurkspadet och lägg gurkskivorna i en skål. Häll lagen över den skivade gurkan och låt den stå i minst 1 timme innan den serveras.
Lag:
2 msk ättiksprit jag använder mig av vinäger istället och det går bra
2 msk socker
1 dl vatten
½ krm nymald vitpeppar
2 msk hackad persilja eller dill
Receptet är taget från Bonniers kokbok
Som sagt så ska jag försöka göra en stor sats på flera gurkor och ha i kylskåpet. Jag tycker det är gott på smörgås eller till köttgryta. Jag pratade med min mormor om rödbetor och ska inshaAllah försöka att lägga in det också. Måste hitta bra glasburkar bara.
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Kommentarer
Trackback