Pinocchiotårta
As salam alaykom/Hejsan
Vi har hittat något som påminner om grädde så nu har jag bakat en massa. Först ut blev pinocchiotårtan, som jag alltid brukar baka i Sverige. En favorit helt enkelt.
Pinocchiotårta
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse mandespån (35 g)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Smör smörgåspapper väl och lägg det i en långpanna, 30 x 40 cm. Rör smör och sockerporöst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten.
Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspän.
Grädda botten i mitten eller nedre delen av ugnen till marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min.
Låt kakan svalna något. Lossa den från papperet och dela den mitt itu på längen eller tvären, beroende på vilken form som önskas.
Vispa grädden och bred den på ena botten med marängsidan uppåt. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt. Skär tårtan med vass kniv i lagom stora bitar.

Vi hade inga mandelspån så jag lade hackade cashewnötter istället.
Ett förslag är att man bakar två tårtor för den är väldigt omtyckt och det är en strykande åtgång på den. Den är även god dagen efter.
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Vi har hittat något som påminner om grädde så nu har jag bakat en massa. Först ut blev pinocchiotårtan, som jag alltid brukar baka i Sverige. En favorit helt enkelt.
Pinocchiotårta
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng
5 äggvitor
2 dl socker
1 påse mandespån (35 g)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Smör smörgåspapper väl och lägg det i en långpanna, 30 x 40 cm. Rör smör och sockerporöst. Tillsätt äggulorna, en i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten.
Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred marängen lite ojämnt över smeten i formen. Strö på mandelspän.
Grädda botten i mitten eller nedre delen av ugnen till marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min.
Låt kakan svalna något. Lossa den från papperet och dela den mitt itu på längen eller tvären, beroende på vilken form som önskas.
Vispa grädden och bred den på ena botten med marängsidan uppåt. Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt. Skär tårtan med vass kniv i lagom stora bitar.

Vi hade inga mandelspån så jag lade hackade cashewnötter istället.
Ett förslag är att man bakar två tårtor för den är väldigt omtyckt och det är en strykande åtgång på den. Den är även god dagen efter.
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Kommentarer
Trackback