Ättiksgurka

As salam alaykom/Hejsan

Jag har lagt in gurka. Läste receptet och då var det en hel del saker som jag inte hade men jag tog det jag hade och jag gillar gurkorna.

Recept
Ättiksgurka
1½ liter skivad västeråsgurka (1kg)
1 dl salt
1 liter vatten

Lag
2 dl ättiksprit (12%)
5 dl strösocker (450 g)
2 dl vatten
1 tsk hel vitpeppar
10 dillkronor (inga stjälkar)

Jag tog vanlig gurka. Tvättade dem och skivade dem. Jag blandade salt och kallt vatten och rörde tills saltet hade löst sig. Jag lade gurkorna i en bunke och hällde på vattnet/saltet och lät stå ett dygn i kylskåpet.

Nästa dag hälde jag av saltvattnet.

Kokade upp lagen. Jag använde vinäger istället för ättiksprit. Jag tog svartpeppar istället för vitpeppar och tyvärr hade jag inga dillkronor hellet.

Jag köpte dessa glasburkar när jag var på semester. Såg till att de var rena.

Lade i gurkorna och hällde över lagen. Sedn lät jag dem stå i kylskåpet. Det stod att de skulle stå i 10 dagar innan man började äta.

Jag har ätit dem till mat och på smörgås, gott var det. Och jag har gjort fler omgångar.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0