Kikärtsgryta med friterad blomkål
As salam alaykom/Hejsan
Något som jag verkligen gillar är friterad blomkål. Jag kan äta bara det men här serverar man det oftast till en gryta med kikärtor i.

Kikärtsgryta med friterad blomkål
Detta behövs:
kött
lök
vitlök
kikärtor
potatis
olja
salt
peppar
tomatpure
"rasel hanot" en kryddblandning som curry ta annars spiskummin
blomkål
ströbröd
ägg
Grytan:
1, Skär köttet i bitar och bryn i grytan med olja.
2. Hacka löken och bryn med köttet
3. Lägg i hackad vitlök
4. När allt är brynt men inte har tagit färg lägger man i kryddorna salt, peppar och rasel hanot sedan i med kikärtor och vatten så att det täcker allt.
5. Låt koka tills kikärtorna börjar bli mjuka ca 45 min.
6. Skala och dela potatisen och lägg i grytan.
7. Tillsätt tomatpuren och ¨låt koka i ytterligare 20 minuter tills potatisen är klar.
Blomkålen
1. Koka hela blomkålshuvudet tills det mjuknat.
2. Dela blomkålen i små buketter.
3. Knäck ett ägg och doppa "buketterna" i det.
4. Blanda ströbröd, salt och peppar och doppa ner blomkålsbuketterna i det.
5. Fritera i oljan.
Lägg upp grytan och blomkålen på. Dessa gryter bör ätas med bröd och inte bestick (fast det går lika bra, lol).
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Något som jag verkligen gillar är friterad blomkål. Jag kan äta bara det men här serverar man det oftast till en gryta med kikärtor i.

Kikärtsgryta med friterad blomkål
Detta behövs:
kött
lök
vitlök
kikärtor
potatis
olja
salt
peppar
tomatpure
"rasel hanot" en kryddblandning som curry ta annars spiskummin
blomkål
ströbröd
ägg
Grytan:
1, Skär köttet i bitar och bryn i grytan med olja.
2. Hacka löken och bryn med köttet
3. Lägg i hackad vitlök
4. När allt är brynt men inte har tagit färg lägger man i kryddorna salt, peppar och rasel hanot sedan i med kikärtor och vatten så att det täcker allt.
5. Låt koka tills kikärtorna börjar bli mjuka ca 45 min.
6. Skala och dela potatisen och lägg i grytan.
7. Tillsätt tomatpuren och ¨låt koka i ytterligare 20 minuter tills potatisen är klar.
Blomkålen
1. Koka hela blomkålshuvudet tills det mjuknat.
2. Dela blomkålen i små buketter.
3. Knäck ett ägg och doppa "buketterna" i det.
4. Blanda ströbröd, salt och peppar och doppa ner blomkålsbuketterna i det.
5. Fritera i oljan.
Lägg upp grytan och blomkålen på. Dessa gryter bör ätas med bröd och inte bestick (fast det går lika bra, lol).
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Kommentarer
Postat av: Khadija
Masha Allah den ska jag testa någon dag. Jag gillar också blomkål i alla former. Jag brukar göra blomkålsmos vilket jag lärde mig av LCHF-folket.
salam alaiki
Khadija
Trackback