Linsgryta
As salam alaykom/Hejsan
Här i Algeriet äter man ofta grytor (marga). Det brukar innehålla kött och grönsaker och man äter med bröd. Gärna på en gemensam tallrik.
Jag är inte alltid så förtjust i grytor men några gillar jag mer en andra. Denna med linser gillar alla i familjen. Eftersom det är linser så behöver man egentligen inte ha kött i men jag brukar ha en liten bit för smakens skull.

(Inte den bästa bilden) Men linsgryta kanske inte ser så gott ut, eller kanske som svensk inte låter så gott men det är det.
Linsgryta
kött
lök
olja till stekning
vitlök
morot
linser
potatis
tomatpuré
salt
peppar
raselhanot (kryddblandning) i Sverige tog jag spiskummin om jag inte hade denna
persilja
koriander färsk
vatten
1. Bryn köttet och löken i olja
2. Lägg i vitlöken och bryn lite till
3. Skala och dela moroten/morötterna och lägg i. Lägg i kryddorna utom tomatpurén.
4. På med vatten och lägg i linserna jag brukar koka 10 msk till vår familj men det är olika beroende på hur många man är och hur mycket morötter, potatis och kött man har.
5. Lägg på lock och låt koka i ca 40 minuter. Akta så inte linserna bränner, bättre mer "för mycket" vatten.
6. Skala potatis och skär i mindre bitar.
7. Lägg i potatisen, tomatpurén, persiljebladen hackade och korrianderbladen hackade.
8. Häll på ev mer vatten. Låt koka ca 20 minuter tills potatisen är kokt.
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Här i Algeriet äter man ofta grytor (marga). Det brukar innehålla kött och grönsaker och man äter med bröd. Gärna på en gemensam tallrik.
Jag är inte alltid så förtjust i grytor men några gillar jag mer en andra. Denna med linser gillar alla i familjen. Eftersom det är linser så behöver man egentligen inte ha kött i men jag brukar ha en liten bit för smakens skull.

(Inte den bästa bilden) Men linsgryta kanske inte ser så gott ut, eller kanske som svensk inte låter så gott men det är det.
Linsgryta
kött
lök
olja till stekning
vitlök
morot
linser
potatis
tomatpuré
salt
peppar
raselhanot (kryddblandning) i Sverige tog jag spiskummin om jag inte hade denna
persilja
koriander färsk
vatten
1. Bryn köttet och löken i olja
2. Lägg i vitlöken och bryn lite till
3. Skala och dela moroten/morötterna och lägg i. Lägg i kryddorna utom tomatpurén.
4. På med vatten och lägg i linserna jag brukar koka 10 msk till vår familj men det är olika beroende på hur många man är och hur mycket morötter, potatis och kött man har.
5. Lägg på lock och låt koka i ca 40 minuter. Akta så inte linserna bränner, bättre mer "för mycket" vatten.
6. Skala potatis och skär i mindre bitar.
7. Lägg i potatisen, tomatpurén, persiljebladen hackade och korrianderbladen hackade.
8. Häll på ev mer vatten. Låt koka ca 20 minuter tills potatisen är kokt.
As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed
Kommentarer
Postat av: Khadija
Salam alaiki,
Åh! Den här grytan är jättegod ju, jag har nästan glömt bort de algeriska rätterna jag brukade laga förr, kul att läsa dina mattips :)
Khadija
Trackback