Vegetarisk pastasås

As salam alaykom/Hejsan

Detta är en av mina favoriter bland pastasåser. Det var min mamma som började laga denna sås som jag sedan tog efter.



Vegetarisk pastasås
1 hackad lök
2 finrivna morötter
2 burkar avrunna krossade tomater
vitlök efter smak
salt
peppar
basilika
2 dl creme fraiche

Servera till tagatelli

1. Hacka löken och fräs den mjuk i olja.
2. Finriv morötterna och fräs med löken.
3. Pressa vitlök och lägg i. Jag tycker om vitlök och brukar ta minst 2 klyftor.
3. Öppna två burkar krossade tomater och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg sedan i såsen.
4. Krydda med salt, peppar och 2 msk basilika.
5. När allt har ståt på plattan runt 10 minuter så lägger man i creme fraichen och låter den koka in i såsen i ca 5 minuter.
6. I sverige brukar jag alltid äta denna sås med tagatellie men det går bra med vilken pasta som helst, man kan säker äta den med ris också.

Gott med en fräch sallad, bröd och något gott att dricka till.

Tyvärr så fick jag lära mig att creme fraiche här i Bechar kan man INTE koka så tyvärr är bilden inte hur såsen ser ut på riktigt. Men jag gillade det ändå, men när man kan koka creme fraichen så blir såsen krämig, vår blev mest simmig.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Kommentarer
Postat av: ummSakina

Wa alaikumu salaam! Men så lustigt, denna rätt lagade jag igår! Så himla god, o jag har i mycket vitlök, igår blev det 4 klyftor... mums! Tänkte mycket på både dig och Myrna igår då vi åt detta! Kram kram till er!

2010-11-17 @ 01:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0