Eid slakten

As salam alaykom/Hejsan

Så var det då dags att offra fåret. Vi köpte en bagge som var vit med svart huvud. Vi hade honom hos jeddi (farfar) och min man, jeddi och min mans yngre bror hjälptes åt att slaka vårt får och deras får.


Här är vårt får. Slakten gick lungt till al hamdolillah.

När man har slaktat fåret så måste man ta bort skinnet och ta ut allt inut det. Sedan hänger man upp kroppen så att allt blod ska rinna ut. Här äter man nästan allt från fåret.
     
lungor                    mage                          lever                          huvud och fötter

Magsäcken tvättar man och sedan skär man det i små bitar och kokar den med en sås. Levern kokar man först och sedan lindar man in den i fett som man sedan grillar. Vi satt på taket av huset och grillade. Detta kallas här för "mellfof" och är det första man äter av fåret.

Köttet får man vänta med att äta kanske en dag eller så.

Idag (17 november) tog vi fram lite av köttet och skar det i mindre bitar som vi sedan mixade till köttfärs.
   
kött                              flicka A mixar köttet till köttfärs
        
pojke A gör hamburgare       flicka A gör hamburgare

        
Jag bakade hamburgebröd   Vi stekte hamburkarna

Pojke As hamburgare

Flicka As hamburgare med majonäs, gurka och tomat.

Lilla K åt hamburgare utan bröd och stora M var med pappa hos jeddi.

Till hamburgaren åt vi pommesfrites som barnen hade varit med att skala potatisen till.
 
Flicka A                        Pojke A

Så första middagen av Eidköttet blev hamburgare med pommes frites.

As salam alaykom/Hejdå
UmmMohamed

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0